Maso a další zdroje bílkovin
pro děti 1-4 roky
Hlavní jídla by měla vždy obsahovat nějakou položku z proteinové skupiny.
Potraviny této skupiny jsou zdrojem železa a zinku. Používejte maso hovězí, drůbeží, vepřové, omezujte průmyslově zpracované výrobky, které obsahují spoustu soli, tuku a přídavných látek.
Typická velikost porce je 40-50g.
Znázorněný talíř je dětský, průměr 20 cm. Miska má průměr 8 cm.
Kuřecí
Hovězí
Vepřové
Krůtí mleté
Losos
Bílá ryba
Sardinka z konzervy
Tuňák z konzervy
Vejce ztracené
Vejce smažené
Vejce vařené
Míchaná vejce
Omeleta
Čočka zelená
Cizrna
Pečené fazole
Červené fazole
Hummus
Slunečnicová semena drcená
Arašídové máslo
Tahini (sezamová pasta)