Maso a další zdroje bílkovin

pro děti 1-4 roky

Hlavní jídla by měla vždy obsahovat nějakou položku z proteinové skupiny.

Potraviny této skupiny jsou zdrojem železa a zinku. Používejte maso hovězí, drůbeží, vepřové, omezujte průmyslově zpracované výrobky, které obsahují spoustu soli, tuku a přídavných látek.

Typická velikost porce je 40-50g.

Znázorněný talíř je dětský, průměr 20 cm. Miska má průměr 8 cm.

Kuřecí

Hovězí

Vepřové

Krůtí mleté

Losos

Bílá ryba

Sardinka z konzervy

Tuňák z konzervy

Vejce ztracené

Vejce smažené

Vejce vařené

Míchaná vejce

Omeleta

Čočka zelená

Cizrna

Pečené fazole

Červené fazole

Hummus

Slunečnicová semena drcená

Arašídové máslo

Tahini (sezamová pasta)